Κανονισμοί Πρόσβασης Οχημάτων σε Αστικές Περιοχές (UVAR) και ΣΒΑΚ

Δημόσιος ΧώροςΕκπαίδευσηΕυρωπαϊκά ΠρογράμματαΘεσμικό ΠλαίσιοΣΒΑΚ

Άλλη μια συμβολή του Δικτύου μας στην διάχυση των νέων Οδηγιών του ELTIS για τα ΣΒΑΚ ολοκληρώθηκε με την μετάφραση του Θεματικού Οδηγού (Topic Guide) “Κανονισμοί Πρόσβασης Οχημάτων σε Αστικές Περιοχές (UVAR) και ΣΒΑΚ”!

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ: UVAR brochure_FINAL

Ο πολύ ενδιαφέρον αυτός Οδηγός, με εξώφυλλο στην αρχική έκδοση που απεικονίζει την πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, αφορά στον έλεγχο της πρόσβασης των μηχανοκίνητων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης (συνήθως του ιστορικού κέντρου), μέσα από σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα και ειδικούς κανονισμούς.

Παρουσιάζεται πλήθος καλών πρακτικών από όλη την Ευρώπη, όπως και μελέτες περίπτωσης από την Σιένα, την Μαδρίτη και το Τρόντχαιμ. Το θέμα θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω αντίστοιχων εφαρμογών που ήδη υλοποιεί η Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ είχε σχεδιαστεί να υλοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε τον Αύγουστο του 2020 στο πλαίσιο του Έργου CIVITAS SATELLITE και πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών Ζωή Χριστοφόρου και των συνεργατών μας μεταφραστών της YourTranslator. Αρχικός συντάκτης στα αγγλικά ο Ivo Cre από το Δίκτυο POLIS, ενώ συνέβαλε επίσης πλήθος άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών.