Κάλεσμα για συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση: Placemaking Week Europe

PlacemakingΔημόσιος ΧώροςΕκπαίδευσηΈρευναΕυαισθητοποίησηΠροβολήΣυμμετοχήΣυνεργασίες

Η ετήσια συνάντηση “Placemaking Week Europe” θα πραγματοποιηθεί φέτος 12 – 15 Ιουνίου 2019 στην πόλη της Βαλένθια στην Ισπανία, σε συνδιοργάνωση των European Placemaking Network, La Marina de València, the Placemaking Leadership Councilthe Creative Bureaucracy Festival και STIPO. Στη συνάντηση  θα αποτυπωθούν οι τρέχουσες, συναφείς προκλήσεις και εξελίξεις που αφορούν στο placemaking, μέσω διαδραστικών συζητήσεων, συμμετοχικών εργαστηρίων και επιτόπιων διερευνητικών εξορμήσεων. Οι οικοδεσπότες σας προσκαλούν να συμμετέχετε ενεργά σε αυτό το φεστιβάλ συν-δημιουργίας.  Μπορείτε τώρα να κάνετε κράτηση του εισιτηρίου σας μέσω αυτού του συνδέσμου.

Οι θεματικές για τη φετινή συνάντηση είναι:

  • Placemaking for innovation (Placemaking της καινοτομίας),
  • Creative Bureaucracy (Δημιουργική γραφειοκρατία),
  • Boosting the impact of placemaking (Ενισχύοντας τον αντίκτυπο του placemaking),
  • Future-proof cities through placemaking (Πόλεις που ανταποκρίνονται στο μέλλον μέσω placemaking),
  • Waterfront cities (Αστικά παραλιακά μέτωπα).

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, ερευνητές, ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αναπτυξιακές εταιρείες, επενδυτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, και φυσικά σε όλους τους πολίτες και συλλογικότητες που δρουν ενεργά στις κοινότητες τους για τον αστικό χώρο.

Το placemaking είναι μία αναγνωρισμένη συμμετοχική διαδικασία με έμφαση στα στοιχεία της ταυτότητας του τόπου και της κοινότητας (community), με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου και ανοιχτού χώρου, των δρόμων, των κτιρίων και της πόλης συνολικά, όπως αυτή οδηγείται από δυναμικές ομάδες ενδιαφερόμενων της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με συλλογικές και συμμετοχικές διαδικασίες από την απόφαση και το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση και διαχείριση, καθώς και δημιουργικά μέσα οδηγούμαστε σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα, που αφορά σε τόπους ελκυστικούς, ασφαλείς και προσβάσιμους σε όλους.

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής placemaking, καθώς και το αντίστροφο, όπου ο δημόσιος χώρος, η συμμετοχικότητα και η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα, και η σύνδεση των τόπων της πόλης με μέσα μαζικής μεταφοράς παίζουν κεντρικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και στο σχεδιασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμ και τους ομιλητές, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, και για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα ακολουθήστε τη σελίδα της ομάδας του European Placemaking Network στο facebook