Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τα βραβεία CIVITAS 2019!

Εκπαίδευση

Τι είναι τα βραβεία CIVITAS;

Τα βραβεία CIVITAS αναδεικνύουν ορισμένες από τις πιο φιλόδοξες, καινοτόμες και επιτυχημένες πρακτικές βιώσιμης αστικής κινητικότητας που διεξάγονται επί του παρόντος.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις πόλεις να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τόσο όσον αφορά τη χάραξη πολιτικής όσο και τα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Γιατί να δηλώσει η πόλη μου συμμετοχή;

Οι νικητές των βραβείων αποτελούν πρότυπα για άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, εμπνέοντας τους με τις δικές τους πρωτοβουλίες για καθαρότερες και καλύτερες αστικές μεταφορές.

Στην πλατφόρμα που δημιουργείται ειδικά για τα βραβεία οι πόλεις μπορούν να επιδείξουν τις πρωτοποριακές τους δραστηριότητες και πρακτικές. Οι πόλεις που θα βραβευτούν απολαμβάνουν την έκθεση σε όλη την Ευρώπη του έργου τους και γίνονται πρότυπα που εμπνέουν άλλους να προχωρήσουν σε πρακτικές πιο “πράσινης” κινητικότητας.

Πως και πότε;

Η πρόσκληση για υποψηφιότητες για τα φετινά Βραβεία CIVITAS είναι ανοιχτή! Οι πόλεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 19 Ιουλίου 2019.

Τα Βραβεία είναι ανοιχτά σε όλες τις πόλεις που έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη CIVITAS και είναι μέλη του Δικτύου Φόρουμ CIVITAS. Εάν η πόλη σας δεν είναι ακόμα μέλος του φόρουμ, ήρθε η ώρα να εγγραφείτε!

Οι υποψήφιες πόλεις διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Κάθε πόλη μπορεί να συμμετάσχει σε όσες κατηγορίες επιθυμεί!

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

Βραβείο Bold Measure: επιβραβεύει μια τολμηρή προσέγγιση που δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί ευρέως και παραδείγματα φιλοδοξίας που οδηγούν σε επιτυχή αποτελέσματα.

Βραβείο Citizen & Stakeholder Engagement: απονέμεται σε μια πόλη που έχει επιτύχει την εμπλοκή των πολιτών ή / και των ενδιαφερόμενων φορέων (π.χ. Μ.Κ.Ο. ή ιδιωτικός τομέας) για να αντιμετωπίσει μια τοπική πρόκληση στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας

Βραβείο CIVITAS Legacy: επιβραβεύει μια πόλη που έχει αποδείξει  τη δέσμευσή της στο δίκτυο CIVITAS και τη βιώσιμη κινητικότητα εφαρμόζοντας καινοτόμα μέτρα με μεγάλη επίπτωση

Βραβείο Transformation: ανταμείβει μια πόλη που έχει χρησιμοποιήσει τα μέτρα κινητικότητας για για να μεταμορφωθεί σε ένα πιο έξυπνο και πιο ζωντανό περιβάλλον.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο CIVITAS Awards page. Στείλτε την αίτησή σας στην διεύθυνση forum2019@civitas.eu with με θέμα “CIVITAS Award Category x” .Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 19 Ιουλίου 2019.